Classic Shell: Terugkeer van de startbalk in Windows 8


startmenu3Bij de onthulling van Windows 8.1, de zogenoemde ‘Blue’-update van Windows 8, maakte Microsoft bekend dat het zijn bekende startknop weer zou terugbrengen. Maar feitelijk is die knop niet meer dan een veredelde snelkoppeling naar het moderne startscherm, en kun je beter het gratis programma Classic Shell gebruiken om het Windows dat je kent terug te brengen.

Deze handige applicatie brengt het vertrouwde startmenu uit Windows 7 geheel terug, zodat je moeiteloos je pc weer kunt afsluiten of je favoriete programma’s openen.

Daar houdt het programma niet op: ook veranderingen aan de Windows Verkenner worden teruggedraaid, zodat je bijvoorbeeld weer een knop hebt om een mapniveau hoger te gaan. Classic Shell voegt daar een handige menubalk aan toe, met knoppen voor veelgebruikte functies.

Het is duidelijk dat de makers met Classic Shell een gevoelige snaar hebben geraakt, want dit opensourceprogramma is intussen al 8 miljoen keer gedownload.

Als je dus niet kunt wennen aan Microsofts interfacekeuzes voor Windows 7 of 8, probeer dan Classic Shell zeker eens uit.

De software is hier te downloaden.