Locky virus verwijderen


Wat is Locky?

Locky is een ransomware die verspreid wordt via een kwaadaardig .doc bestand dat als bijlage wordt toegevoegd aan een e-mailbericht. Dit word document bevat een versleutelde tekst die macro’s lijkt te bevatten. Eens de gebruiker macro’s inschakelt in Word wordt een uitvoerbaar bestand (de ransomware) gedownload. Daarop volgt de versleuteling van verschillende bestanden. Het is de moeite waard op te merken dat Locky alle bestandsnamen wijzigt naar unieke 16-letter en cijfercombinaties met een .locky bestandsextensie. Hierdoor wordt het bijna onmogelijk de bestanden te identificeren. Ze worden allemaal versleuteld met de RSA-2048 en AES-1024 algoritmes waardoor een private sleutel (opgeslagen op afgelegen servers gecontroleerd door cybercriminelen) nodig is voor het ontcijferen van iemands bestanden. Het slachtoffer moet een losgeld betalen.

Hoe het Locky virus verwijderen?

Het internet staat volgeschreven met informatie, oplossingen en removal tools om Locky definitief van de computer te verwijderen. Helaas leert de ervaring dat bedrijven slim inspelen op deze vraag. Aangeboden software en removal tools bevatten van zichzelf weer nieuwe bedreigingen …

Koop deze software / gebruik deze removal tools niet als het te mooi klinkt om waar te zijn en volg onderstaande instructies om het virus kosteloos te verwijderen.

Voorbereidingen

  • Ontkoppel de pc van het netwerk zodat het geen andere pc’s of het netwerk kan besmetten. Maak wel een verbinding met het internet zodat onderstaande software gedownload en bijgewerkt kan worden. (maar in afgeschermde omgeving)
  • Download Microsoft Security Essentials (voor Windows 7 of ouder) of gebruik Windows Defender (als het goed is, reeds op de computer geïnstalleerd bij Windows 8, 8.1 en Windows 10)
  • Download Malwarebytes
  • Download Hitman Pro

Verwijderprocedure

  1. Installeer bovenstaande software en werk de databases bij.
  2. Scan uw computer met Microsoft Security Essentials, Malwarebytes & Hitman Pro
  3. Clean alle gevonden bedreigingen.
  4. Start uw computer opnieuw op en draai de scans opnieuw om te valideren of het virus echt verwijderd is.

Dit artikel legt verder niet uit hoe bestanden terug te halen zijn, maar is enkel een preventieve maatregel om verdere besmettingen te voorkomen.

Mocht u er niet uitkomen kunnen wij u altijd van dienst zijn.