Upgraden naar Windows 8.1 zonder Microsoft-account


windows81Na de update naar Windows 8.1 lijkt het onmogelijk om je pc te gebruiken zonder een Microsoft-account. Maar wat als je alleen in de desktop wilt blijven en helemaal geen SkyDrive gebruikt? Dan is inloggen met een online account nogal overbodig. Gelukkig is het mogelijk hier onderuit te komen!

Na de installatie van Windows 8 had je bij de eerste configuratie de mogelijkheid om een lokaal account aan te maken of om aan te melden met een online Microsoft-account. Dat cloud-account is nodig om apps te kunnen downloaden uit de Store in het nieuwe startscherm, en voor de integratie met Microsofts cloudopslagdienst SkyDrive.

bulletpoint  Bestaande behouden door ‘Nieuw’ te kiezen

Na de update krijgt je opnieuw enkele configuratiestappen, waaronder een gebruikersovereenkomst en netwerkkeuze. Hierna word je gevraagd in te loggen met een Microsoft-account. Gek genoeg is de keuze voor een lokaal account verdwenen. Om alsnog je lokale account te blijven gebruiken zonder in te hoeven loggen, kies je Maak een nieuw account.

win8accountaanmaken

In het scherm dat volgt, wordt om je gegevens gevraagd om een nieuw account aan te maken. Doe dit niet, maar kies onderaan de pagina voor Verder gaan met mijn bestaande account. Windows 8.1 gaat vervolgens verder met de configuratie, waarna je met je bestaande, lokale account aan de slag kunt.