DigiSolutions ontwikkelt BHV app Help123


certificaatHelp123 is ontwikkeld op initiatief van de Coalitie Winkelambacht. Dit is een samenwerking van de brancheorganisaties voor kappers (ANKO), bakkers (NBOV), bloemisten (VBW), slagers (KNS) en schoenmakers (NSV). Help123 is ook mede mogelijk gemaakt door het Centrum voor Ambachtseconomie CvAE.

uniekInmiddels zijn ook de drogisten (KNDB), de tabakswinkels (NSO), de schoonheidsspecialisten (ANBOS) en de zelfstandige retailondernemers (Vakcentrum) aangesloten bij Help123.

Help123.eu is ontwikkeld omdat ondernemers de veiligheid voor personeel en klanten belangrijk vinden en BHV goed willen organiseren. Voor veel ondernemers is alleen niet duidelijk wat hiervoor nodig is. Ook is niet duidelijk welke wettelijke eisen gelden.

De coalitie Winkelambacht heeft daarom samen met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Economische Zaken onderzocht op welke wijze BHV praktisch is te organiseren. Een van de uitgangspunten hierbij was om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren. Onder meer door te zorgen dat iedereen binnen het be-drijf weet wat te doen bij een ongeval of calamiteit.

Inmiddels maken ruim 1000 bedrijven gebruik van de BHV applicatie. Meer informatie treft u op www.help123.eu